maanantai 28. helmikuuta 2011

Mitä blondi tekee Cambridgen yliopistossa?

- Käy vessassa.

Viikko sitten lauantaina iso joukko pirteitä vaihtareita lähti klo 6.55 bussilla kohti Cambridgea. Se tarkoitti siis heräämistä ennen aamuviittä. Iso kulho puuroa ja pannu kahvia, kamera ja sateenvarjo, check!


Lene, Jet, Renee, minä, Marie, Trude ja Fride klo 6 aamulla Eustonin metroasemalla. Kameran takaa löytyy Tena ja joukon ainut miesvahvistus Peter liittyi seuraan Victorian asemalla.


Cambridge on täynnä kirkkoja ja kappeleita, joista osaan pääsi ilmaiseksi, osaan piti maksaa muutama punta sisään ja osa oli täysin suljettu ulkopuolisilta.


...huoh... Suuria ajattelijoita: Minä, valkoinen patsas ja Tena




Upeita sisäpihoja!


Ehdottomasti upein rakennus oli King's College ja sen kirkko, joka oli muiden collegejen kappeleita suurempi ja upeampi. Kirkossa on ilmainen urkukonsertti joka lauantai klo 18.30, ja se olikin mainio paikka levähtää ja rauhoittua. Sisään jonottaessa eräs pariskunta totesi käyvänsä siellä joka viikko kuuntelemassa upeaa musiikkia ja ihastelemassa upeaa rakennusta.

Cambridgeen saavuttiin kymmenen maissa ja lähdettiin heti kiertämään kaupunkia. Cambridge on tunnettu lähinnä yliopistosta ja sen 31:stä collegesta, jotka on suosittuja turistikohteita. Koko päivä satoi raivostuttavaa englantilaista tihkusadetta. Kenkien kastuessa alkoi paleltamaan, mutta onneksi meikäläisellä oli mukana lämmin University of London collegepaita. Sitä kannoin ylpeänä, siitäkin huolimatta, että jokaisen turistipuodin ikkunat olivat täynnä University of Cambridge-huppareita. Kaupunkiin olisi voinut tutustua myös jokiveneillä, mutta koska koko päivän satoi kuin Esterin 'sieltä', jätettiin se kokematta. Luvassa oli siis collegeissa vierailua, Fitzwilliams museum, ilmainen urkukonsertti mahtavassa King's Collegen kappelissa, sekä tietenkin kahvittelua ja ruokailua ihanissa kuppiloissa.


Täällä meni hetki: Ihana, kaksikerroksinen karkkikauppa, jossa myytiin suomalaista salmiakkia.






Idyllistä, eikö?


University of London lämmitti

Takaisin Lontooseen lähdettiin klo 20.20, ja koko porukka näytti olevan jo ihan kypsä kävelyyn. Viimeiset tunnit mentiin kahvin ja digestive-keksien voimin. Takaisin Lontoossa ja omassa, lämpimässä huoneessa olin noin kello yksitoista yöllä. Cambridge on must see-elämys jokaiselle, joka vähääkään arvostaa upeita maisemia ja tunnelmallisia, vanhoja rakennuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti