maanantai 28. helmikuuta 2011

Mukavia hetkiä Lontoossa

Laitoin torstaina joku 13 kesätyöhakemusta menemään ja jo tunnin päästä sain ensimmäisen kieltävän vastauksen. Nice. Sukulaisille ja tuttaville tiedoksi; jos en saa töitä kesäksi, niin lupaudun pesemään koko kylän ikkunat ja jääkaapit, kunhan hinnasta sovitaan. Koneen ääressä istuessani kuulin ulkoa hirveää meteliä ja huutoa, ja mietin, että johan on menny meno villiksi rauhallisessa Bloomsburyssa. Tunnin päästä marssittiin Truden kanssa Starbucksiin kahville ja kappas, pienimuotoinen mielenosoitus oli ollut juuri hetkeä aiemmin. Paikalla oli enää lauma poliiseja hassuissa hatuissa sekä kasa mellakka-aitoja. Jonkun mukaan paikalla oli n. 100 opiskelijaa osoittamassa mieltä nousevien lukukausimaksujen takia. Itsehän opiskelen sekä Suomessa että täällä Lontoossa ilmaiseksi (lällällää!), joten useiden tuhansien eurojen lukukausimaksut tuntuu naurettavilta!

Netti oli poikki koko viikonlopun, tällä kertaa for real. Niin monta kertaa uhkailtiin ja nyt se sitten vihdoinkin oli katki. Jouduttiin keksimään siis ohjelmaa, jotta ei tulisi tylsää! Perjantaina tutustuttiin Westfieldin kauppakeskukseen, jonne pääsee muuten kätevästi metrolla (pysäkki Sheperds bush). Westfield on Euroopan kolmanneks suurin ostari ja mun missio oli löytää kunnon juoksukengät, mitkä löyty sitten Adidaksen liikkeestä kahden Adidas-konsultin avulla. Itseasiassa, vain se toinen konsultti auttoi mua, se toinen keskittyi viihdyttämään Trudea ja Reneetä. Mä vinkkasin, että näistä tietenkin annetaan alennusta, johon myyjä totes että leikitään että oot täällä töissä ja heti lähti 10% pois hinnasta! Muah! Illalla vietettiin 80-luvun pippaloita isolla vaihtariporukalla. Juhlan kunniaksi mä tapoin vanhat sukkikset ja tein jalkaosasta bandanan, jota kaikki ihasteli (kun luulivat että olin oikeasti ostanut mustan rusettipannan). ”We have this thing called Niksipirkka!”

Seuraavana päivänä satoi kaatamalla, joten raahauduttiin Harroksille ihmettelemään herkkuosastoa; suklaita, leivonnaisia, kahvia, teetä, juustoja, hedelmiä, you name it, they got it! Parin tunnin kuluttua alkoi kuitenkin paistaa aurinko, joten lähdettiin kävelemään Kensington Gardeniin ja Hyde Parkiin. Illalla päätettiin lähteä Goodge Streetille syömään pieneen italialaiseen ravinteliin, josta jatkettiin sujuvasti vähän matkan päässä olevaan Nordic Bar'iin. Kyseinen "pohjoismaalainen" baari oli täynnä muovisia joulukuusia, joissa välkky siniset jouluvalot. Paikan ainoat pohjomaalaiset koostui meistä vaihtareista ja yhdestä ruotsalaisesta tarjoilijasta. Loput oli espanjalaisia, mikä oli vähän outoa, mutta ehkä heillä on Mr. Mallorcan tavoin sukujuuret Espanjassa isän ystävän puolelta. Sunnuntaina lähdettiin Brick Lanen markkinoille ihmettelemään kirppareita ja ruokakojuja.

Tänään testailin ensimmäistä kertaa uusia lenkkareita tositoimissa; aamulla juoksumattoa 40 minsaa. Ja voin sanoa että hyvät oli ja ihan joka pencen arvoiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti