maanantai 28. kesäkuuta 2010

Midsommar i Stockholm

Juhannuksen tullessa ihmiset kaikkoaa kaupungista mökeille ja veneille saaristoon, universaali ilmiö Skandinaviassa? Ei ole!

Torstaina pääsin töistä jo tavallista aikasemmin ja suuntasin Cityyn ostoksille. Kolmen tunnin kuluttua saldo oli seuraava: kassi ruokaa ja juomaa, rakko jalassa, kolme uutta paitaa ja tapponälkä!

Meitä tukholmakansalaisia peloteltiin hieman, että kaupunki tyhjenee juhannuksena, eikä täällä siis olisi mitään tekemistä. Ne oli väärässä ja me kekseliäitä! Juhannusaatto vietettiin ihanassa kesäsäässä Skansenilla piknikillä ja kylvettiin auringossa. Ensimmäistä kertaa tuli myös matkustettua djurgårdsfärjalla Slussenilta Gröna Lundin viereen. Elämysmatkailua! Kierreltiin, kateltiin ruotsalaisten midsommar-juhlimista, laulua ja tanssia juhannussalon ympärillä ja kansantanssijoiden reivailua tiukoissa trikoissa ja keltasissa capri-housuissa. Ja kaikki oli tosi ruotsalaista!

Lauantai meni suurimmalta osin töissä, mikä ei haitannu koska mielessä kiilsi edessä oleva vapaapäivä. Iltapäivällä suunnattiin Nockebyhyn paistamaan lettuja ja pitämään piknikiä meren rannalla. Tuli myös kokeiltua tvärbana, eli jonkinlainen paikallisjuna/ratikka/kiskobussi. Lisää elämysmatkailua! Ja tarviiko mainita edes, että aurinko paistoi ja lämpöä piisasi?

Eilisen vapaapäivän vietin äärimmäisen tehokkaasti ajassa yheksän tuntia ja kolmekymmentä minuuttia. Ensin kierreltiin Gamla Stanissa ja käytiin Café Murenissa syömässä belgialaiset vohvelit. Tästä suunnattiin Södermalmille ostoksille ja puistoon mini-piknikille. Söderillä paukahdettiin vintage-vaatteiden aarreaittaan, jossa tuli kokeiltua kokovartalopaljettihirvitystä ja naurettua vatsa kippurassa! Seuraavana vuorossa oli satamaranskikset ja Annie Leibowitzin valokuvanäyttely Fotografiskassa (Viking Linen terminaalin vieressä, vink vink, tuleville Ruotsiin matkaajille). Illaksi juostiin kattomaan (taas) ilmaista stand-upia, tällä kertaa kolmannesta rivistä.

Ja nyt alkaa taas paluu arkeen!

Ö: Ina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti