maanantai 21. kesäkuuta 2010

Victoria & Daniel - viikonloppu

Nyt on juhlittu Victoriaa ja Danielia, hurrattu ja vilkutettu sekä tietenkin shopattu hääkrääsää kuin turisti konsanaan (vaikka hei, mähän oon Ruotsissa TÖISSÄ, ja sehän tekee musta ihan tavallisen rivitukholmalaisen, right?).

Perjantaina tehtiin likkojen kanssa toimintasuunnitelma viikonlopulle, joka pantiin täytäntöön sitten lauantaina. Päivällä mentiin seisomaan Ooppera-talon viereen, ison screenin eteen mistä minä ja muutama (tuhat) muu seurasi vihkitoimitusta suorana lähetyksenä. Koko Tukholma juhli ja tunnelma oli aivan käsittämättömän huikea, sitä ei voi selittää mitenkään! Tai voihan sitä yrittää; meno oli ku vappuna Suomessa, ilman yletöntä määrää alkoholia, alastomuutta ja nurkkiin virtsaavia kansalaisia. Kaikki oli niin ruotsalaisen hyväntuulista, jopa hanavesikin maistu iloselta! Väenpaljoudessa päästiin jopa antamaan tunnelmakuvaus Helsingin sanomien toimittajalle, joka bongas meidät ilmeisesti äänen ja kielen perusteella. Itse käytin piinkovana puheviestinnän ystävänä kaikkia hyviä argumentointikeinoja hyödyksi ja ilmoitin että monarkia on kannattavaa "koska se on niin mahtavaa!". Äiti voi olla ylpeä!

Sunnuntaina kävin pyörimässä keskustassa ja ostin muutaman Victoria & Daniel postikortin, söpön jääkaappimagneetin, missä ne poseeraa fiksusti ja filmaattisesti sekä avaimenperän missä roikkuu jo valmiiks avain ja kuninkaallinen logo (oh, the little royalist in me). Ja koska eka palkka tulee vasta heinäkuussa, niin ilmaset tapahtumat on tällä hetkellä kova sana kaikkien Nordjobbarien keskuudessa. Mentiin siis illalla kattomaan miten ruotsalaiset vetää stand-upia baarin kellarissa. Päästiin tietenkin aitiopaikoille ekaan riviin, josta koomikot pysty näppärästi bongaa meijät ja vitsailee meijän pahaa-aavistamattomien kustannuksella. Suomitytöt ei ymmärtäny ihan kaikkia juttuja, joten pahimmilta loukkauksilta vältyttiin!

Häiden jälkeen voi siis koko Ruotsi hengähtää: ei enää jokapäiväisiä uutisotsikoita Victoriasta ja häistä. VÄÄRIN! Tällä hetkellä lööpeissä käydään läpi häitä ja varsinkin Danielin puhetta Victorialle. Danielin isä Olle on saanu myös oman pienen kannattajajoukkonsa, ja vedonlyöjät arvailee hääparin honey moon- kohdetta! (Parin) kuukauden kuluttua Ruotsi alkaa jo odottaa uutisia uudesta perijästä ja paparazzit suuntaa kameroiden objektit Victorian vatsan seudulle.

Siihen asti:

Täällä Ina Jääskeläinen, Tuhkolma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti