sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Utbildningen, inskol och fika!

Jäiks, nyt on käyty koulutus, jossa tuli hyvin selväksi kaikki (siis ei kaikki, vaan ihan KAIKKI!) aina käsihygieniasta ja nostolaitteen käytöstä, Borgerskapetin periaatteisiin ja historiaan! Välillä istuttiin pari tuntia ja kuunneltiin luentoja, ja välillä vedettiin ihanasta (ilmaisesta) lounaspöydästä kaksin käsin ruokaa. Nordjobbareita koko Borgerskapetissa on 12, mikä on aika paljon. Eilen oli ensimmäinen työpäivä, joten sain seurata mun ohjaajaa ja tehdä sen valvovien silmien alla kaikkea perus hoitotyötä. Tänään toisena työpäivänä hommat hoitu jo vähän sulavammin, eli tästä se lähtee!

Perjantaina ja lauantaina käytiin Nordjobbareiden kanssa pyörimässä keskustassa ja nähtiin Carola sen huikeissa koroissa ja rusketuksessa, sekä Aleksander Rybakin "Fairytale" biisin vika viulun vinkautus. Tuhkolma on aivan uskomattoman ihana kaupunki, varsinkin Vanhassa Kaupungissa on tunnelmaa! Okei, pieni miinus Tukholmalle ja Ruotsille: Täällä ei myydä broileria! Ja jos myydään, ni se on sellanen kilon säästöpakkaus filéepihvejä, joita ei raaski ostaa. Siis ei kanasuikaleita! Vastustan!

Tiistaina on seuraava vapaapäivä, joten sillon meen pauhaamaan Skatteverketiin kun mun samordningsnumretista ei vieläkään oo kuulunu mitään. Samalla käyn kiertää Cityssa kauppoja, alkaa nimittäin olemaan jo hieman pulaa (puhtaista) vaatteista. Mä yritän pitää huolen siitä, että vaikka oon koko kesän töissä ja tienaan (iha sikana), niin Suomeen tullaan täysin P.A.:na, matkalaukut täynnä uusia tavaroita! Ajattelin myös olla turisti ja ostaa pari "Victoria & Daniel" teemakrääsää. Saa nähä mitä löytyy... Muki tai alushousut missä on niiden kihlajaiskuva? Virallista hääsuklaata/-kahvia/-leipää/-keksejä/-tomaattimurskaa? Kenties juliste hääparista tai saippuakuppi?

Vi hörs igen!

Ö: Ina Svensson

PS: Aina ei mee niinku Strömsössä, ja täällähän eniten väärinkäsityksiä ja naurua saa ruotsinkielestä. Itsellehän on iha normaalia käyttää roskiksesta ja roskispussista sanaa "roskisen". Ruotsissa se on "sopor" (ei soppor, hahaha)! Koko eilisen illan ilmotin siis kunkin asiakkaan jälkeen ohjaajalle että "jag kan ta hennes roskisen med mig". Muita outoja sanoja fika (=kahvitella yms), makka (=voileipä), fralla (=sämpylä) ja sämla (=makea pulla). Nämä + huono ruotsinkielen murre + mummeli, joka ei kuule mitään. AVOT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti