torstai 9. kesäkuuta 2011

Opiskelusta

Palautin tällä viikolla kummatkin kevätlukukauden esseet. Toisen virallinen palautuspäivä on vasta heinäkuussa, joten sen tulokset tulevat syyskuussa, mikä on ihan käsittämätöntä. Muutenkin IOE:n periaatteet esseiden suhteen on naurettavat: essee saa 5000 sanaa +/-10%, jos menee näiden rajojen yli, niin essee on automaattisesti hylätty (opettaja oli ihan fine niiden ylimääräisten 40 sanan kanssa); palauttaessa tulee täyttää lomake, joka todistaa että opiskelija on palauttanu työn (jotta opiskelijalla on muisto palautushetkestä?); ohjeita esseen palautukseen ei saa, kuin vasta sitten kun työt on tulostettu ja viety palautettavaksi.

Esseiden tarkistaminen on sitten iha oma prosessinsa; ensin moduulin opettaja tarkistaa työn ja tämän jälkeen työn lukee toinen, anonyymi proffa. Kaikkeen tuohon menee pauttiarallaa kuukausi, pari. Opintopisteet tulee rekisteriin marraskuussa, mikä on tietenkin kauheen kiva. Jos en oo muuta oppinu täällä viimesinä kuukausina, ni ainakin sen, että täällä paperiasota on opiskelua tärkeämpää.

Tällä hetkellä yritän keksiä mistä aiheesta kirjoitan kolmannen, ja viimeisen moduulini esseen. Koska aiemmissa käsittelin opettajan ja oppilaiden vuorovaikutusta sekä näkymätöntä oppilasta koululuokassa, voisin tälläkin kertaa valita jotain luokkahuoneeseen liittyvää. Koska mustahan tulee ope, eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti